Afscheidsdienst

Vaak denken mensen er niet over na en wordt al heel snel overgegaan tot het houden van een uitvaartdienst op de daarvoor gebruikelijke plaatsen zoals een crematorium of de traditionele kerkdienst. Wij willen met dit hoofdstuk benadrukken dat er meer mogelijk is.

Wilt u een uitvaartplechtigheid in een tent, in de tuin of in een sporthal? Misschien in de open lucht of in een theater, horecagelegenheid of in uw eigen kas, loods of schuur. Dit alles is zeer goed mogelijk. 
U kunt natuurlijk ook speciale wensen hebben zoals bijvoorbeeld: een zanger(es), muzikant, een uitvaart te voet of een PowerPointpresentatie met muziek.
Ook voor het laatste vervoer zijn er diverse mogelijkheden. Hield de overledene van fietsen dan is de uitvaartfiets een passende manier. Betreft het een echte motorrijder dan is een Harley met zijspan een optie. Of wat dacht u van een minicaravan waar de kist in past zodat die achter de eigen auto naar de laatste rustplaats kan worden gereden of met de familie in de uitvaartbus? O.a. voor paardenliefhebbers is er de koets of platte kar en voor de trucker het laatste vervoer met de vrachtwagen, zo zijn er allerlei mogelijkheden. Wij kunnen het allemaal voor u regelen.


Wellicht heeft u andere ideeën voor het houden van een uitvaartdienst en bent u nieuwsgierig wat de mogelijkheden daartoe zijn. Uw eigen inbreng is voor ons het uitgangspunt. Leg ze aan ons voor en wij zoeken voor u uit of de mogelijkheden daar aanwezig zijn. Zo krijgt de afscheidsdienst vorm met een geheel eigen karakter. Ieder geeft een andere invulling. Het zijn meestal wel net die dingen die een uitvaart persoonlijk maken en waardoor deze past bij een specifieke levensstijl.