In het Huis van troost en afscheid van Fien Bos Uitvaartzorg, bevinden zich sfeervolle, huiselijke troostkamers waarvan de nabestaanden een eigen sleutel ontvangen. Op deze manier kan men een dierbare op elk gewenst moment bezoeken en is er alle tijd en ruimte om op eigen wijze dagelijks met stapjes afscheid te nemen.

In 2016-2017 is het familiebedrijf zo gegroeid dat dochter Sandra en later haar zoon Frank in het bedrijf mee zijn gaan werken. Daar zijn we trots op. Eind 2019 is ons oog gevallen op het pand aan de Patersstraat/Wietelweg. We wilden van het gebouw een plek van ontmoeting maken. Een plek waar je ‘even’ met een ander je emotie kunt delen. Een plek waar je in verslagenheid weer rust vindt.


Geen vraag is te gek.

 

We vinden het heel belangrijk dat het Huis van troost en afscheid zo laagdrempelig mogelijk is en dus toegankelijk is. Iedereen mag er zijn met zijn of haar verhaal. We luisteren er graag naar onder het genot van een kop koffie of thee. We willen van de dood een onderwerp van de samenleving maken. Praten over de dood is vaak een moeilijk hoofdstuk, maar het zou veel situaties zoveel makkelijker maken als we er gewoon open over durven te zijn. Wij en onze medewerkers gaan graag het gesprek aan. 
Ik denk ook dat onze kracht daar ligt. We zijn benaderbaar. Waar we ook zijn, in het pand, in de winkel of op de markt: een praatje maken of het hart luchten mag altijd. In het Huis van troost en afscheid hebben we dit ook geprobeerd te vatten in de sfeer: een huiselijke en warme ontvangst. 

 

Loop zaterdag 10 september eens rond in Het Huis van troost en afscheid en neem een kijkje in de troostkamers, de huiskamer. Bij de hoofdingang aan de Patersstraat passeert u een rouwauto en aan de Wietelwegzijde de uitvaartmotor. Tijdens de open dag begint de inloop om 11.00 uur. In de centrale hal hoort u de muzikale kwaliteiten van Ton Geurts. In de inkomhal staat een scherm met informatie over firma Zorgna. 

11.30 uur zal Marjolijn Geenen, rouwbegeleiding, een lezing geven op haar vakgebied.
13.30 uur hoort u Violet Mols, notaris, vertellen wat er na een overlijden op juridisch vlak staat te gebeuren. Ook neemt Violet de tijd om uw vragen te beantwoorden.
In één van de troostkamers ontmoet u Randy, thanatopracteur, die uitleg zal geven over de tijdelijke balseming.
In een andere troostkamer staat een kist gemaakt door een lokale ondernemer. De Maaskist is geen standaard kist en heeft een groter formaat. Dit kan in de lengte- en breedtemaat verschillen.
De bloemiste Lucienne Janssen van atelier Natuurlijk Verbonden kan aan de hand van uw verhaal een bloemstuk maken met een persoonlijk karakter. Zij zal ter plekke laten zien hoe een bloemarrangement tot stand komt.