Door (Kinder) rouwpsycholoog @leoniek_van_der_maarel

‘Dit gevoel, ik kan het niet lang volhouden. Als dit de rest van mijn leven is, dan hoeft het voor mij niet meer.

Nu zou je kunnen denken dat Jacqueline hierna de vraag zo stellen “gaat dit ooit over”. Dat gebeurde niet.

Zij is daar niet alleen in.

Jacqueline verloor haar dochter bij een auto-ongeluk.

Mijn leven is voorbij

In mijn praktijk hoor ik telkens weer van vrouwen dat zij het gevoel hebben dat hun leven voorbij is. Interessant genoeg hoor ik dit van mannen vaak niet. Zou daar het man-vrouw verschil in naar buiten komen? Mannen zoeken een oplossing en vrouwen gaan meer naar de emotie? Overigens, dit heeft niet met je gender te maken maar meer met het testosteron gehalte.

Ondraaglijke pijn

De pijn van rouwenden voelt vaak als ondraaglijk. Iedereen die ooit heeft gerouwd, herkent dit. Je gaat figuurlijk kapot van binnen. Soms ook letterlijk. Ik weet nog dat ik in rouw voor het eerst heb gevoeld dat de spreuk “mijn hart is gebroken” niet voor niets bestaat. Het deed echt heel erg pijn in mijn hart.’

Lees de hele blog via de link https://www.stichtingnooitvoorbij.nl/.../gaat-het-ooit-over/