Opbaring

Opbaren kan thuis op het woonadres: de voordelen van een thuisopbaring is dat u op elk moment van de dag bij de overledene kan zijn, dit geeft veel ondersteuning bij het rouwproces voor de nabestaanden

Kiest u voor een thuisopbaring dan kunt u ook besluiten om samen uw dierbare te verzorgen (eventueel met behulp van de uitvaartondernemer) op bed met een bedkoeling.
Of u kiest voor thanatopraxie, een tijdelijke balseming. Na de thanatopraxiebehandeling die elders wordt verricht, kan uw dierbare worden opgebaard bij normale kamertemperatuur, zonder dat daarbij gebruikgemaakt wordt van een koelinstallatie. Opbaren op bed kan zonder problemen worden uitgevoerd.

Is de thuissituatie ongeschikt of wilt u niet dat uw dierbare thuis wordt opgebaard dan is er natuurlijk altijd ons afscheidshuis. Het Huis van troost en afscheid op Patersstraat 52 is daar speciaal voor ingericht. Ook collega uitvaartondernemers kunnen gebruik maken van ons afscheidshuis.

In het afscheidshuis zijn troostkamers die van 9:00 uur tot 21:00 uur geopend zijn. We geven u de mogelijkheid om in uw eigen tempo in onze troostkamers, met de mensen die u daarvoor wilt uitnodigen, in een ongedwongen sfeer afscheid te nemen van uw dierbare.  Dit kan tot op de dag van de uitvaart zonder dat u hiervoor een aparte afspraak te moeten maken. U krijgt namelijk de sleutel van uw eigen kamer en bepaalt zelf hoe vaak, hoe lang en met wie u naar de overledene toe gaat. De troostkamers zijn voorzien van alle comfort die voor uw aanwezigheid wenselijk zijn.

Naast de troostkamers is het ook mogelijk om een condoleancebijeenkomst  en een afscheidsbezoek voor een intiem gezelschap te houden. Dit kan in de stijlvol ingerichte ontvangstruimte. Sfeervol aangekleed met planten en bloemen komt de overledene in het midden te staan, omringd door familie en vrienden. Ook dit troostbezoek kunt u zo persoonlijk maken als u wenst.

Afscheid is erg
Afscheid is verdriet
Afscheid is als een grote berg
waarvan je het topje niet meer ziet
Afscheid is een lange weg
Afscheid ligt heel ver weg
Maar toch is het dichtbij
waarin iedereen zegt: je krijgt steun van mij
Die steun heb je nodig
Maar je doet het toch alleen
Pas als je weet, liefde is niet overbodig
kun je zonder pijn in je hart zeggen, ga maar heen......